Monday, September 19, 2011

Egg Yolk Cookies

 Làm xong cái Angel Food Cake, còn dư những 10 cái lòng đỏ O_O Search trên mạng thì kiếm dc công thức này trên Food.com. Cách làm rất đơn giản, mà quan trọng nhất là mình có đủ nguyên liệu ^^ Thế là Angel Food Cake ra khỏi lò là khay cookies vào thế chỗ ngay ^^
  • 1 cup butter (or shortening for cookies that won't spread quite as much)
  • 1 1/2 cups sugar (bánh ngọt quá, lần sau sẽ giảm, chắc còn chừng hơn 1 cup là đc)
  • 6 egg yolks (or 3 whole eggs)
  • 2 1/2 cups all-purpose flour
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 teaspoon cream of tartar
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1/2 teaspoon lemon extract
  • 1/2 teaspoon orange extract

Directions:

  1. Cream butter and sugar until fluffy.
  2. Separately, beat egg yolks and add extracts.
  3. Add beaten egg yolk mixture to creamed butter and sugar.
  4. Blend well.
  5. In a separate bowl, whisk together dry ingredients (flour, baking soda and cream of tartar).
  6. Add dry ingredients to creamed butter, sugar and egg mixture, mixing until well blended.
  7. Form into balls about the size of a walnut.
  8. Roll balls in sugar, place on greased cookie sheet or parchment lined cookie sheet, and slightly flatten. (Mình ko làm bước này mà bánh đã rất ngọt rồi T_T)
  9. Bake at 350 degrees F for 8 to 10 minute.
Bánh ra ngon ngoài sức tưởng tượng luôn ^^

No comments:

Post a Comment